Stadsdichter Wout Waanders on tour langs Nijmeegse bibliotheken

Van onze redactie
16 september 2019
De Nijmeegse stadsdichter Wout Waanders gaat op tour. Tijdens zijn spreekuur in verschillende bibliotheken probeert hij schrijvers een stapje verder te helpen. Zijn eerste stop is op zaterdag 28 september in Bibliotheek De Mariënburg.
Wout Waanders is sinds februari 2019 stadsdichter van Nijmegen. Hij schrijft poëzie en proza en is een grote naam in literair Nijmegen. En niet voor niks: hij was hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken en gaf voordrachten op festivals als Lowlands en de Zwarte Cross. Zijn nieuwe bundel ‘Parkplan’ verschijnt in februari 2020 bij uitgeverij De Harmonie.

De wijken in

Het komende jaar trekt Wout de Nijmeegse wijken in als ‘Stadsdichter on tour’. Tijdens zijn spreekuur in bibliotheken kunnen (beginnende) schrijvers en dichters hun teksten en twijfels met hem bespreken. Wanneer is een gedicht bijvoorbeeld af? Of hoe breng je lijn aan in een verhaal? Wout: ‘Ik vind het belangrijk om de wijken in te trekken. Daar wonen natuurlijk ook veel schrijvers. Door met hen in gesprek te gaan, hoop ik dat ze beter grip krijgen op het schrijfproces.’

Eerste spreekuur

Op zaterdag 28 september tussen 11.00 en 13.00 uur houdt Wout zijn eerste spreekuur in Bibliotheek De Mariënburg, achterin in Poëziecentrum Nederland. Daarna volgt op 26 oktober Bibliotheek Zwanenveld. Schrijvers kunnen hun eigen teksten meenemen en zich aanmelden door een mailtje te sturen naar stadsdichter@wintertuin.nl. Deelname is gratis.

Op de website van Bibliotheek Gelderland Zuid zijn de volgende data en locaties van het spreekuur te vinden.


Dit bericht delen:

Advertenties