6 jaar cel voor diefstallen met geweld en vrijheidsberovingen

Van onze redactie
13 september 2019
Twee Nijmegenaren, in de leeftijd van 23 en 27 jaar, zijn veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. Het duo dwong 5 mannen uit Ewijk te pinnen, hield de slachtoffers tegen hun wil vast en bedreigde hen met een mes en vuurwapen. Ook stak een van de daders een slachtoffer met een mes in zijn gezicht en rug.

De daders boden één van de slachtoffers een lift aan in de nacht van 1 januari 2019. Toen dit slachtoffer in hun auto stapte, bedreigden ze hem met een vuurwapen en een mes. Ze dwongen hem om te gaan pinnen. Vervolgens reden de daders met het slachtoffer naar het huis van een vriend van het slachtoffer Daar waren de 4 andere mannen. De daders bedreigden ook hen met het vuurwapen en het mes. Daarbij werd een van de slachtoffers 2 keer met een mes gestoken. Daarna moesten ook deze slachtoffers tegen hun wil met de daders mee om te gaan pinnen. Het gepinde geld, in totaal ongeveer 2000 euro, hielden de daders steeds voor zichzelf.

Ongeloofwaardige verklaringen

Eén van de daders ontkende geweld te hebben gebruikt. Hij stelde dat de slachtoffers vrijwillig geld voor hem en zijn mededader hebben gepind. De andere man ontkende iedere betrokkenheid. Hij zei dat hij bij vrienden verbleef op het moment van de misdrijven. De rechtbank vindt de verklaringen van de mannen ongeloofwaardig.

Geen verantwoordelijkheid

De rechtbank neemt het de mannen kwalijk dat zij geen openheid van zaken hebben gegeven. Daarnaast lieten zij een berekenende houding zien bij de politie en tijdens de zitting en nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor hun daden. Beide daders hebben eerder geweldsmisdrijven gepleegd. Het duo moet schadevergoedingen aan de slachtoffers betalen, variërend tussen de 2000 en 3900 euro.


Dit bericht delen:

Advertenties