ROC Nijmegen heeft uniek gezondheidsprogramma

Van onze redactie
12 september 2019
Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september doen alle 2700 eerstejaarsstudenten van ROC Nijmegen mee aan een fitheidstest in de Jan Massinkhal. De fittest is de start van het Sport op Maat programma, de gezondheidsaanpak van ROC Nijmegen die uniek is in Nederland.

Voor de eerstejaars is de Fittest het begin van het programma Sport op Maat. Gezond bewegen staat daarbij, als onderdeel van een gezonde leefstijl, centraal. Na de Fittest maken de studenten een digitale leefstijltest. Door deze leefstijltest te maken, krijgt elke student inzicht in de eigen leefstijl. Na deze test kiezen de studenten sportclinics, die in het eerste, tweede en derde leerjaar bij het verplichte lesprogramma behoren. Zo krijgt aandacht voor sport en gezondheid een duidelijk gezicht in het lesaanbod.

Meten en wegen

Tijdens de test worden de studenten van de locaties Campusbaan, Energieweg en Heyendaalseweg gewogen en gemeten. Tevens worden hun uithoudingsvermogen en kracht bepaald. De Fittest vindt plaats met hulp van studenten van de ROC-opleidingen Doktersassistent en Bewegingsagogisch Handelen. De testdagen geven deze studenten mogelijkheid praktijkervaring op te doen.

Gezonde leefstijl

De Fittest vormt een goede basis voor gezond bewegen en een gezonde leefstijl. Wie zich prettig voelt, presteert beter. Gezond bewegen is daarbij belangrijk. Dit is bij ROC Nijmegen niet los te zien van bijvoorbeeld anti-pestbeleid, hygiëne en veiligheid in en om gebouwen. ROC Nijmegen wil in zijn handelen duidelijk maken gezond leven belangrijk te vinden.


Dit bericht delen:

Advertenties