Broodmagere hond bij eigenaar weggehaald

Van onze redactie
13 maart 2014
"In en in triest", deze woorden gebruikte de inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) bij het melden van deze zaak. Afgelopen week trof hij, samen met een agent van de Dierenpolitie, bij een woning in Nijmegen een veel te magere hond aan. Het dier was letterlijk vel over been.

Extra triest is dat de eigenaar een jaar geleden al met de hond naar een dierenarts was gestuurd en een voedingsprogramma moest volgen. Nu is de hond bij de eigenaar weggehaald en wordt deze met medicijnen en speciaal voedsel behandeld.

In maart 2013 was de Dierenpolitie al eens in aanraking gekomen met deze eigenaar en hond op zijn toenmalige woonadres. De hond was toen mager, maar dat zou met een bezoek aan de dierenarts en een goed voedingsprogramma opgelost kunnen worden. De man kreeg dan ook opdracht om dit te doen en het bezoek aan de dierenarts heeft toen ook plaatsgevonden. Meerdere nieuwe controles gedurende het afgelopen jaar om het herstel van de hond na te gaan, liepen steeds op niets uit omdat de eigenaar niet thuis was en ook de hond niet werd aangetroffen.

Weggehaald

Gelukkig werd de hond deze week teruggevonden na een melding bij het landelijk meldpunt 144 over een magere hond. Het dier bleek op een ander adres te zijn ondergebracht en er nog veel slechter aan toe te zijn dan een jaar eerder. Hieruit is op te maken dat de eigenaar het opgedragen voedingsprogramma niet of slecht heeft opgevolgd. Op basis van deze bevindingen heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) opdracht gegeven de hond met spoed bij de eigenaar weg te halen en voor de noodzakelijke medische behandeling en voeding te zorgen.

Proces-verbaal

Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt, ook draait hij op voor alle kosten voor de behandeling en opvang van het dier.


Dit bericht delen:

Advertenties