Dit is Nijmegen

Van onze redactie Ger Neijenhuyzen Zondag 20 Oktober 2019

Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

De jongens van Kuipers Funderingstechnieken uit het verre Friesland hebben voor de nieuwe stadsvilla’s in Koningsdaal in twee dagen tijd de funderingen geplaatst. Koningsdaal wordt een ruim opgezette en groene stadswijk aan de westkant van Waalfront, bij stadsbrug De Oversteek.

De eerste 190 palen werden in de grond geslagen met de heimachine maar de laatste 52 palen moesten geboord worden omdat deze dicht bij de bestaande woningen de grond in moesten. Er werd ongeveer 12,50 meter diep geboord. Vanaf die diepte gingen de boren in tegengestelde richting draaien en kwam het beton, per paal ongeveer 2.5 m³, van onderen er direct in. Zodra dit uitgehard is, komt er weer een nieuwe ploeg om verder te kunnen gaan bouwen op deze palen.


Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.