Kapper Theo knipt voor onderzoek naar ALS

Rafi van den Berg
10 september 2019
Het was vandaag bij kapper Zegt u het maar een drukke boel. Theo, eigenaar van de zaak aan de Hatertseweg, wist met zijn actie ALS het jou overkomt heel wat klanten te trekken. Op 1 juli verloor hij zijn vriend en vaste klant Henk Langhout aan de ziekte ALS. Om Henk te eren en meer aandacht te vragen voor deze vreselijke ziekte, startte hij deze actie waarvan de volledige omzet ten goede komt aan onderzoek naar ALS.

Theo heeft Henk in een jaar tijd van een levenslustige man zien aftakelen tot iemand die hij niet meer herkende. Henk, die altijd zeer trots was op zijn haar, zat regelmatig bij Theo in de kappersstoel. Voor Theo was Henk iemand die vol in het leven stond. ‘Een zonnetje in deze donkere tijd’, zoals Theo zijn vriend typeerde.

Aandacht voor ALS

Om zijn vriend te eren, is het voor Theo erg belangrijk dat er meer aandacht komt voor ALS. Door deze actie, waarbij hij meerdere zzp’ers in zijn zaak uitnodigde om te komen knippen, hoopt hij bij te kunnen dragen aan meer onderzoek naar deze ziekte. ‘Iedereen kent wel iemand met deze ziekte en ondanks dat is er zo weinig over bekend en dat moet veranderen’, aldus Theo.

Opbrengst

Voor kapper Theo was het vandaag een succesvolle dag want met zijn actie haalde hij maar liefst 599 euro op.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties