Foto’s van bombardementsslachtoffers 1944 opgehangen

Van onze redactie Geert Timmer Dinsdag 10 September 2019

Vandaag zijn de foto’s van de 800 dodelijke slachtoffers van het bombardement 1944 ophangen aan de buitenmuren van het stadhuis. In februari van dit jaar waren de foto’s te zien op mobiele billboards op Plein 1944. Nu hebben ze een definitieve plaats gekregen.

Tien panelen met daarop de foto’s van de slachtoffers met naam, geboortedatum en overlijdensdatum zijn te zien in de De Emaushof naast de ingang van het stadhuis.  Daar zijn veel slachtoffers gevallen tijdens het bombardement in 1944, omdat daar de Montessorikleuterschool stond.

Rob Jaspers is een de initiatiefnemers en was vandaag aanwezig bij het ophangen van de panelen. De foto’s zijn afkomstig uit het privéarchief van auteur Bart Janssen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 11-09-2019 om 21:32 door Jan Boekhoorn
Heel goed idee. Jammer dat er zo duidelijk vermeld moet worden, dat er weinig geld voor beschikbaar was wegens bezuinigingen, pijnlijk.Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.