Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt Groesbeek: 75 jaar vrijheid

Van onze redactie
11 september 2019
Om 75 jaar vrijheid te vieren, zal voor het eerst in Groesbeek een bevrijdingsfestival en kindermarkt worden georganiseerd. Op het festival is de mogelijkheid te genieten van diverse muzikale optredens van onder andere de Bill Bakers Big Band, zangeres Suzanne Menheere, Band of Four Brothers en Harmonie Tarcisius. Voor de kinderen zijn daarnaast ook activiteiten te beleven. Er worden bijvoorbeeld hoepelworkshops gehouden door La Hoop en kunnen kinderen zich laten schminken.
Voor liefhebbers van de geschiedenis rondom de Tweede Wereldoorlog is er de mogelijkheid de geschiedenis te beleven in beeld en geluid. Zo beeldt Exodus Evacuatiegroep de evacuatie in 1944 en 1945 uit. Daarnaast zijn op het museumterrein historische jeeps aanwezig en is het mogelijk een kijkje te nemen bij de radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit de Tweede Wereldoorlog. Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid kunnen bezoekers met behulp van een GreenScreen een historische foto laten maken door PicsPoint Fotografie als herinnering aan de dag. Bovendien is er tijdens het festival de doortocht van de Euregio Vrijheidswandeling. 

Grateful Generation Tours

Grateful Generation Tours organiseert ook dit jaar opnieuw de succesvolle spannende fieldtrips in een authentieke Willy's MB langs de slagvelden van Market Garden. Het zijn korte tours van een half uur en zowel jong en oud worden uitgenodigd hier aan mee te doen.  De kosten zijn 8,50  euro per persoon en alleen contante betaling is mogelijk. De Museumkaart is niet geldig voor deze activiteit en er moet tijdig worden gereserveerd in verband met beperkte ruimte.

Kindermarkt

Het innemen van een plaats op de kindervrijmarkt kan vanaf 09.00 uur en de markt is enkel bedoeld voor kinderen. Er is geen reservering nodig en parkeren is mogelijk  in de buurt van het museum waarbij dit ter plaatse wordt aangegeven. 

Informatie

Het Bevrijdingsfestival en Kindermarkt zal worden gehouden op zondag 15 september van 10.30 uur tot 16.30 uur. De locatie van het festival is Vrijheidsmuseum, Wylerbaan 4, 6561KR in Groesbeek en de  entreekosten zijn 5 euro per persoon inclusief museum, festiviteiten en parkeren, waarbij jongeren tot en met 17 jaar gratis entree hebben op vertoon van een geldige Museumkaart.

Via de website van het Vrijheidsmuseum is meer informatie te verkrijgen of via de Facebookpagina en Twitter. Het is ook mogelijk te bellen naar 024-3974404 voor meer informatie of te mailen naar welkom@vrijheidsmuseum.nl

                                                                


 

Dit bericht delen:

Advertenties