Tekenfestival The Big Draw Nijmegen 2019 van start

Van onze redactie Geert Timmer Donderdag 05 September 2019
Vanmiddag werd het tekenfestival The Big Draw officieel geopend in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Van 5 tot en met 8 september zal Nijmegen een waar tekenparadijs zijn. Kunstenaars, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken samen het thema van dit jaar: vrijheid en welzijn.

Burgemeester Bruls opende het festival in de expositie ‘Bivak Nijmegen 44-45’, ‘Dugout of the allied forces’. Vanwege het vieren van de vrijheid, vond er een gezamenlijke opening met de expositie ‘Bivak Nijmegen 44-45’ plaats. Voor deze expositie verzorgde The Big Draw Nijmegen een 3D tekening van een dug-out.

 

Na de geslaagde edities van vorige jaren zullen ook dit jaar op verschillende plekken in de stad projecten plaatsvinden waar diverse kunstenaars en organisaties aan meedoen. Scholen, podia, bedrijven en winkeliers dragen allemaal hun steentje bij om het tekenfeest tot een succes te maken.

Thema welzijn en vrijheid

Het internationale thema van The Big Draw 2019 is well-being. Omdat Nijmegen dit jaar als stad stilstaat bij 75 jaar vrijheid, draait het dit jaar dan ook om vrijheid en welzijn. Tijdens de Nijmeegse Big Draw zullen kunstenaars op allerlei manieren bezig zijn met deze thema’s. In de verschillende workshops zal dat ook naar voren komen en waarbij deelnemers samen ontdekken wat welzijn en vrijheid kunnen betekenen.

Informatie

Vier dagen lang zal Nijmegen in het teken staan van de tekenkunst. Vandaag werd afgetrapt met het scholenprogramma, dat morgen een vervolg krijgt. Zaterdag en zondag kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van het tekenen, met workshops, activiteiten en performances. Op zaterdag 7 september is er vanaf 20.00 uur een feest op de Kaaij.

The Big Draw opereert dit jaar vanuit het hoofdkwartier op de Mariënburgsestraat 59-63. De toegang tot de activiteiten is gratis. Het volledige programma is te vinden op de website en de Facebookpagina van The Big Draw Nijmegen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.