Burgemeester geeft morgen startschot Swim to Fight Cancer Nijmegen

Van onze redactie
7 september 2019
Burgemeester Bruls geeft morgen om 13.00 uur het startschot voor Swim to Fight Cancer. Ongeveer 200 deelnemers springen de Spiegelwaal in om 3000, 1500 of 500 meter te zwemmen, zowel individueel als in teams. Zij leveren niet alleen een sportieve prestatie, maar zij zetten zich ook in om 250 euro in te zamelen voor kankeronderzoek.

Onder de zwemmers bevinden zich prominenten zoals de Nijmeegse zanger en acteur Ron Link en de kickbokser Perry Ubeda. Volgens de organisatie zwemt iedereen mee vanuit een persoonlijke motivatie. ‘Helaas raakt kanker ons allemaal. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar leven met kanker en dat is te veel.’ Een deelnemer vorig jaar zei: ‘Je voelt je zo machteloos als iemand in je omgeving zo ziek is. Nu kun je tenminste iets doen.’

Een lach en een traan

Het wordt een evenement met een lach en een traan op de Lentse Warande. Deelnemers spreken van ‘het vierdaagsegevoel op het water’. Om de zwemmers voor en na hun prestatie en iedereen die hen support goed te verzorgen is er een cateringtent en staan er foodtrucks.

Gerry van Campen, stadionspeaker bij NEC, presenteert het programma samen met presentator Frans van Laarhoven. De Nijmeegse zanger Ron Link, DJ Dero en dweilorkest C’est Tout zorgen voor de muzikale noot. Voor de jeugd is er een springkussen. En kapper ‘Zegt u het maar’ knipt ter plekke uw haar. De opbrengst is ook voor Fight Cancer.


Dit bericht delen:

Advertenties