Wethouder Vergunst opent ‘Bibliotheek op school’ voor peuters

Van onze redactie Woensdag 04 September 2019

Vandaag opende wethouder Noël Vergunst op basisschool Het Kleurrijk een Bibliotheek op school voor peuters. De wethouder van cultuur onthulde een prachtige kast met nieuwe peuterboeken. De bibliotheek en de school willen kinderen zo jong mogelijk in aanraking laten komen met verhalen en boeken.

Brede school Het Kleurrijk in het Willemskwartier had al een Bibliotheek op school voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Nu is hier een speciale peutercollectie bijgekomen. Een medewerker van de bibliotheek las de peuters eerst voor uit het boek ‘Sst, de tijger slaapt’. Daarna liepen de kleintjes via een spannende speurtocht naar hun nieuwe bieb.

Eigen collectie

Samen met de directeur van Het Kleurrijk, Annejan Kroneman, en de ‘tijger’ opende wethouder Vergunst de bibliotheek voor peuters. ‘Ik ben blij dat nu ook de peuters van Het Kleurrijk de beschikking hebben over een eigen collectie boeken. Want voorlezen draagt bij aan een goede taalontwikkeling. Ook kunnen kinderen zich via verhalen leren verplaatsen in andere mensen en werelden’, aldus Vergunst.

Woordenschat

Medewerkers van de bibliotheek legden aan de aanwezige ouders het belang van voorlezen uit. Kinderen die al op jonge leeftijd worden voorgelezen, lezen later meer en beter. Het samen lezen van (prenten)boeken vergroot de woordenschat en prikkelt de fantasie. Bovendien is voorlezen een fijn relaxmoment samen met het kind.

Na de opening deelde de wethouder speciale voorleestassen uit aan de ouders. Zodat er niet alleen op de peutergroep, maar ook thuis naar hartenlust kan worden voorgelezen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.