Vergaderingen gemeenteraad live te volgen via beeld en geluid

Lise Knipping Woensdag 04 September 2019

Vanaf vandaag is het mogelijk om de Politieke Avond van de Nijmeegse gemeenteraad live via beeld te volgen. De inspraak- en gespreksrondes zullen voorzien worden van beeld en geluid, dat vervolgens voor het publiek te zien zal zijn.

Er kon al wel geluisterd worden naar de inspraakrondes en gespreksrondes tijdens de Politieke Avond. De raadsvergadering werd eerder ook al uitgezonden met beeld. Vanaf vandaag zal dit ook voor alle andere vergaderrondes gelden.

Initiatiefvoorstel

Een initiatiefvoorstel van VoorNijmegen.NU heeft gezorgd voor deze ontwikkeling binnen de gemeenteraad. Het voorstel werd door een meerderheid van de raad aangenomen op 27 februari 2019. Transparant, open en zichtbaar vergaderen, is volgens het initiatiefvoorstel een vereiste en het beschikbaar stellen van beeld draagt hier volgens de gemeente aan bij.

De Politieke Avond is vandaag vanaf 18.00 uur te volgen via de website van de gemeente Nijmegen onder het kopje ‘agenda van de gemeenteraad’ of via deze link.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.