Nijmegenaren bouwen samen eigen zonnepark

Van onze redactie
6 september 2019
Op zondag 15 september staat het Energiecircus van Burgers Geven Energie op Plein 1944. Nijmegenaren die zich betrokken voelen bij een duurzame stad zijn van harte welkom. In het circus staat Zonnepark de Grift in de schijnwerpers. Dit nieuwe Nijmeegse zonnepark gaat 1250 huishoudens van groene stroom voorzien en wordt eigendom van inwoners.
Het circus is open van 12.00 tot 20.00 uur en er is voor jong en oud van alles te beleven. Zo kan men meedoen met een (fake)nieuwsquiz over duurzame energie en kan men in virtual reality Nijmegen vanaf het topje van een windturbine bekijken. Bezoekers worden uitgedaagd een nieuwe uitvinding te doen op weg naar een energieneutraal Nijmegen. Kinderen kunnen aan de slag met de Zonneparkgame of hun eigen windmolen maken, mét selfie. Toegang is gratis.

Zonnepark de Grift

Onder de windmolens van Windpark Nijmegen-Betuwe verschijnt binnenkort Zonnepark de Grift. Net als het windpark komt het zonnepark in handen van inwoners. In het circus horen bezoekers het verhaal over dit eerste Nijmeegse zonnepark van burgers. Iedereen die zich voor 20 september aanmeldt, kan meedoen met Zonnepark de Grift.

Burgers Geven Energie

Het Energiecircus van Burgers Geven Energie toert deze zomer door de regio Arnhem-Nijmegen. Het circus brengt mensen bij elkaar die aan de slag willen met nieuwe energiebronnen. Burgers Geven Energie wil een hoofdrol voor inwoners in lokale energieprojecten. Het platform ziet kansen voor een eigen, duurzame energievoorziening voor de regio.
 
Het Energiecircus is te vinden op Plein 1944 van 15 tot en met 17 september. Op dinsdag 17 september organiseert Burgers Geven Energie van 17.30 tot 19.00 uur een Gelderlander Nieuwscafé Special. Belangstellenden zijn welkom. 

Dit bericht delen:

Advertenties