Verse maaltijdservice KION aan Tafel wordt BliXem Kookt

Van onze redactie
2 september 2019
De verse maaltijdservice KION aan Tafel gaat vanaf vandaag verder onder de naam BliXem Kookt. BliXem biedt hiermee haar maaltijdservice breder aan in Nijmegen. KION ziet in BliXem Kookt een toekomstbestendige oplossing voor het toenemend aantal ouders dat gebruik maakt van KION aan Tafel.
BliXem rolt het succesvolle concept verder uit in Nijmegen zodat niet alleen gezinnen met kinderen, maar ook senioren, werkenden en studenten de gezonde verse maaltijden kunnen afhalen op openbare locaties. KION ondersteunt deze ambitie. Alle huidige afhaallocaties van KION aan Tafel gaan daarom over naar BliXem Kookt. Klanten van KION kunnen voortaan hun maaltijden bestellen via website van BliXem Kookt. De bestelling wordt net als voorheen klaargezet bij de opvanglocatie. Bij het ophalen van de kinderen nemen ouders de verse maaltijd mee naar huis. Nieuw is dat BliXem Kookt vijf dagen per week gaat leveren en dat nu ook andere organisaties in Nijmegen hun locatie kunnen aanmelden als afhaallocatie en deze service aan hun medewerkers en klanten kunnen bieden.

BliXem is reeds in gesprek met verschillende toekomstige partners in het bedrijfsleven en van openbare gebouwen. Ook is BliXem zelf een openbare afhaallocatie.

 

Ontzorgen van gezinnen

Samen met BliXem ontwikkelde KION in 2017 het concept KION aan Tafel. Uitgangspunt was het ontzorgen van jonge gezinnen. Klanten van KION bestellen online een verse maaltijd, gemaakt door de koks van BliXem, en halen deze aan het eind van de werkdag af bij de opvanglocatie van hun kind. Voor ouders betekent het meer tijd voor elkaar aan tafel aan het eind van een hectische werkdag en toch een gezonde maaltijd voor het hele gezin.

Online bestellen en ophalen van een maaltijd bij BliXem Kookt

Op de website van BliXem Kookt staat een overzicht met de maaltijden. Het bestellen en betalen van de maaltijden gebeurt online. BliXem zorgt er vervolgens voor dat de maaltijden op de gewenste dag bij de ophaallocatie naar keuze klaarstaan. Op korte termijn breidt BliXem het aantal locaties uit zodat nog meer mensen gebruik kunnen maken van de maaltijdservice.

Ieder verdient een kans om zich te ontwikkelen

De samenwerking tussen KION en BliXem is ontstaan vanuit een gezamenlijke overtuiging. Beide organisaties zetten het maatschappelijke aspect voorop. KION wil ouders ontzorgen in de opvoeding van hun kind(eren). BliXem geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen. Door de werkzaamheden voor BliXem Kookt biedt het de medewerkers van BliXem de mogelijkheid om te leren en ontwikkelen op vakvaardigheden in de keuken. Vandaag tekenden Eddy Brunekreeft, bestuurder KION, en Henk van den Broek, regio-directeur Pluryn Nijmegen, de samenwerkingsovereenkomst tussen KION en BliXem in de keuken van BliXem Catering.

Over BliXem

In 22 jaar is BliXem uitgegroeid tot een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen ter voorbereiding op een reguliere baan, als opleidingstage of in het kader van een arbeidsmatige dagbesteding. BliXem is al vele jaren een begrip in Nijmegen en omstreken, en men weet BliXem te vinden voor ontbijt, lunch, borrel, diner, cadeautjes, catering, relatiegeschenken en kerstpakketten.

Over KION

KION is de grootste kinderopvangorganisatie in Nijmegen en omgeving. Wekelijks komen ruim 8.000 kinderen naar de kinderdagverblijven, peutergroepen, buitenschoolse opvang, tussenschoolse opvang en gastouders van KION. De organisatie wil bijdragen aan het geluk van kinderen en jonge gezinnen. Om dat te bereiken investeert KION doorlopend in haar pedagogische kwaliteit en ontwikkelt ze nieuwe diensten om ouders ook buiten de reguliere kinderopvang te ontzorgen.


Dit bericht delen:

Advertenties