Kindercollege: Op reis door ruimte en tijd met Govert Schilling

Van onze redactie Donderdag 05 September 2019
Wetenschapsjournalist Govert Schilling geeft op zondagochtend 15 september een kindercollege over het heelal in Bibliotheek De Mariënburg. Schilling weet ontzettend veel over het sterrenstelsel en kan er prachtig over vertellen.

Dit voorjaar was wetenschapsjournalist Govert Schilling zes weken lang te zien op NPO 2 met zijn programma ‘Govert naar de Grenzen van het Heelal’. Hij bezocht hierin met groot enthousiasme allerlei sterrenkundigen, telescopen en ruimtevaarttuigen. Zijn kennis over het heelal is groot en zijn enthousiasme aanstekelijk.

Op zondag 15 september neemt hij tussen 10.30 en 11.30 uur kinderen mee op reis naar andere planeten, verre sterren, zwarte gaten en zelfs naar het begin van het heelal. Daarbij ontdekken de kinderen dat een reis door de ruimte ook meteen een reis door de tijd is. Na Goverts verhaal is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Dit kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kaartjes kosten €6,- voor bibliotheekleden, overige bezoekers betalen €8,-. Kaartjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via de website Bibliotheek Gelderland Zuid.

Nog meer kindercolleges

Het hele jaar geven interessante mensen allerlei kindercolleges in diverse vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Bijvoorbeeld over vuurspuwende vulkanen, het leven van een ninja of het werk van een dierentuinmedewerker. Kijk op de website van Bibliotheek Gelderland Zuid voor het hele overzicht. De kindercolleges zijn allemaal gratis, behalve het college van Govert Schilling en die van jeugdauteurs Hans en Monique Hagen op 2 februari 2020 in Bibliotheek De Mariënburg.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.