Wijkhelden in het zonnetje gezet tijdens 1e jubileum

Van onze redactie
2 september 2019
Gisteren werd het eerste lustrum van zwerfafvalaanpak Wijkhelden groots en met een zonnetje gevierd. Dit jaar kwamen ruim 500 enthousiaste Wijkhelden uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen naar scouting Beuningen. Een dag vol activiteiten voor jong en oud waarbij de wethouders van de deelnemende gemeenten aanwezig waren en meededen.
Op dit moment zijn in de regio meer dan 2000 Wijkhelden actief, die een bijdrage leveren aan een schone buurt. Hier zijn de deelnemende gemeenten en Dar trots op. Om deze reden zetten zij de Wijkhelden jaarlijks in het zonnetje en dit jaar nog eens extra.

Afvalbak en goede doel De Liedjesfabriek

Wethouder Piet de Klein van de gemeente Beuningen opende het Wijkheldenfestival  samen met directeur van Dar Bart de Bruin en Michelle Stuiver  van Dar. Ze bedankten alle Wijkhelden voor hun inzet voor een schone buurt en hun komst en hoe dankbaar zij hiervoor zijn. Het was een spetterende opening met een verrassingsact voor de Wijkhelden Zo onthulden Piet de Klein en Bart de Bruin een afvalbak, met een foto waarop Wijkhelden staan. Binnenkort kunnen bewoners meer afvalbakken met foto’s van Wijkhelden tegenkomen in hun buurt.

Tijdens de opening werd stilgestaan bij het goede doel stichting De Liedjesfabriek, Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen mee kunnen helpen om de buurt schoon te houden, als ze ziek zijn. Mark van der Mee van stichting De Liedjesfabriek nam een cheque in ontvangst van wethouder Piet de Klein en Bart de Bruin. Daarna was er als verrassing de Wijkheldendans die dansers van The Dance Department aanleerden.

Samenwerking in de regio

Zwerfafvalaanpak Wijkhelden is een mooi voorbeeld van regionale samenwerking. De gemeenten, bewoners, bedrijven, Dar en andere betrokkenen zorgen samen voor een schone en frisse regio Op Wijkheldenfestival was deze samenwerking ook terug te zien. Zo verzorgde The Dance Department de openingsdans en Muziekvereniging Kunst en Volharding de muziek bij de opening en workshops voor iedereen. Ook de Lindenberg verzorgde workshops. Vrijwilligers van Milieu- en educatiecentrum het Dijkmagazijn bouwden samen met Wijkhelden hutten en met Hout je van de straat timmerden Wijkhelden mooie dingen. Ze bakten heerlijke duurzame koekjes met Van Eigen Deeg en maakten kunst van afval met Traskworks.

Sport, spel, plezier en genieten

Naast het dansen en trommelen konden de Wijkhelden zich uitleven op het terrein en met elkaar in contact komen. Het terrein was omgetoverd tot een echt festival met diverse activiteiten. Van springen op het springkussen en knutselen van afval tot aan koekjes bakken, dansen in de silent disco en broodjes bakken en marshmallows roosteren met de scouting. Voor de volwassenen waren er ook workshops en ze konden genieten van een ontspannende voet- en of handmassage.

Dit bericht delen:

Advertenties