Turnvereniging Hazenkamp als eerste TOC in Nederland erkend

Van onze redactie
12 maart 2014
Vandaag heeft de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) de officiële erkenning “Talent Opleidings Centrum” (TOC) aan de voorzitter van GTV De Hazenkamp overhandigd.
Gymnastiek en Turn Vereniging De Hazenkamp is de eerste vereniging in Nederland, die zich dan TOC mag noemen. Ze zijn trots op deze erkenning. Het is een bevestiging, dat het enkele jaren geleden nieuw ingezette beleid succesvol is. Deze ontwikkeling hoopt de vereniging verder door te kunnen zetten na de realisatie van de nieuwe topsportaccommodatie Talenten Centrum Nijmegen.
 
Hans Gootjes, topsportmanager van de KNGU, heeft in aanwezigheid van Bert Frings, wethouder Sport aan de Ploegstraat de felbegeerde erkenning uitgereikt aan de voorzitter van GTV De Hazenkamp, Thijs Moonen.

TOC’s zijn die regionale centra, waar de faciliteiten en het kwaliteitsniveau om talenten tot op topsportniveau op te leiden op orde zijn. Daarbij stelt de KNGU ook eisen op het gebied van Veilig Sportklimaat. De KNGU wil middels TOC's investeren in talent, investeren in coaches en investeren in samenwerking met en ondersteuning van clubs. Vanuit de TOC’s kunnen talenten uit de directe regio worden ondersteund en opgeleid.

Dit bericht delen:

Advertenties