Twee aanhoudingen na diefstal en mishandeling in Zwanenveld

Lars Schwachöfer
28 augustus 2019
Afgelopen nacht vond omstreeks twee uur een mishandeling plaats in de 42e straat van Zwanenveld. Twee personen werden aangehouden.

Bij de politie kwam omstreeks twee uur een melding van een ruzie binnen. Omdat er mogelijk wapens gezien waren, trokken agenten zware kogelwerende vesten aan. Agenten troffen in de 42e straat een gewonde man aan. De 20-jarige man uit Coevorden was door meerdere personen mishandeld en zijn scooter was gestolen. Hij is met verwondingen aan zijn rug per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Agenten, waaronder twee hondengeleiders, gingen direct in de buurt op zoek naar de verdachten.

Na korte tijd werd in de 40e straat een 23-jarige man uit Coevorden aangehouden in verband met de mishandeling. Een woordvoerster van de politie vertelt dat deze man ook gewond was geraakt. Hij is aangehouden en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Later werd ook een 16-jarige jongen uit Lelystad aangehouden in verband met het verdwijnen van de scooter.

De politie zette de plek van de mishandeling af met lint en riepen de brandweer op om voor verlichting zorgen. Agenten zochten in de omgeving naar mogelijk gebruikte wapens. Of deze aangetroffen werden, kon een woordvoerder nog niet vertellen. Omstreeks half vier werd het onderzoek op locatie afgerond.


Dit bericht delen:

Advertenties