Puur Hollands: Het meezingfeest van de Hollandse Helden

Rafi van den Berg
26 augustus 2019
Onder tropische temperaturen werd gisteren voor de derde keer het festival Puur Hollands gehouden in het Goffertpark. Het publiek had zichtbaar moeite met het warme weer want de voetjes kwamen moeizaam van de vloer tijdens de vele meezinghits van verschillende artiesten. Zanger Tim Douwsma: 'Het is altijd even afwachten wat het publiek doet. Je bent toch een beetje bang dat met zo'n warmte het minder goed los komt.' Toch wist de zanger na een paar nummers de sfeer er in te krijgen.
De feestartiesten Jackel n Hyde wisten met een nummer van de Snollebollekes het publiek helemaal in feeststemming te brengen. Van links naar rechts, shirts uit en zwaaien, eindelijk kwam iedereen los op het grote veld. Bij de après ski-tent leek het publiek geen last te hebben van de hitte. De jongens van de Buren van de Brandweer wisten met hun hardstyle vooral het jonge publiek helemaal gek te krijgen. Als afsluiter was daar nog zanger Kafke. Deze Brabantse held en aanstormend talent bracht met zijn hit Springen de Brabantse gezelligheid mee. Voor de zanger was dit zijn eerste keer op het festival.

Naast de vele artiesten konden de bezoekers ook genieten van de vele eetkraampjes, kermisattracties en merchandise-standjes. Grote afwezige op het festival was zanger Tino Martin. Dit tot teleurstelling van vele bezoekers die uren hadden gewacht op hun volksheld die helaas door ziekte niet kon komen optreden. Ondanks de hitte wist het feest rond de 15.000 bezoekers te trekken. Met Frans Bauer als grote afsluiter kwam het festival rustig tot zijn einde.

Neem een kijkje op onze Facebookpagina voor het fotoverslag.

Dit bericht delen:

Advertenties