Dit is Nijmegen

Van onze redactie Hans de Groot Zondag 29 September 2019
Een fotorubriek over mensen die samen wonen, werken en ontspannen.

Er zijn in Nijmegen enkele Centraal Wonen projecten, waar mensen op zichzelf wonen maar ook een aantal voorzieningen delen. Een ervan is de Kastanjehof, een mooi complex waar een honderdtal mensen wonen. Talis verhuurt de woningen. Aan de buitenkant verschilt het complex niet van andere wijken. De woningen zijn fraai en betaalbaar, niet bijzonder groot, maar de bewoners zijn er erg tevreden mee. Vooral de benedenwoningen zijn in trek. Voor een kennismakingsdag zetten de mensen van de toewijzingscommissie de stoelen klaar. Bij een uitgebreide rondleiding laten bewoners vol trots hun huis zien en de gemeenschappelijke ruimte, met wasmachines, logeerbedden, boeken of met een mogelijkheid om te klussen. Helaas voor de belangstellenden is er een behoorlijke wachtlijst en wachttijd. Van de bewoners wordt een actieve betrokkenheid op het geheel verwacht. Een mogelijkheid is de wekelijkse vrijdagmiddagborrel in de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, de Bolster. Daar is het rustig en gezellig en bewoners nemen samen de week door.

 

Klik hier om de voorgaande rubriek te bekijken.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.