Kleurrijk wijkfeest Viva Symfonica

Rafi van den Berg
27 augustus 2019
Op zondag 8 september vindt in de wijk Neerbosch-Oost het kleurrijke feest Viva Symfonica plaats. Viva Symfonica is een groot wijkfeest waarbij iedereen is uitgenodigd en samen met de gemeente gratis wordt aangeboden. Het feest dat al jaren plaatsvindt, wordt groter en groter.

Dit jaar is een bijzondere editie want voor het eerst zijn daar de Wereldvrouwen die de bezoekers kennis zullen laten maken met hapjes uit de keuken van verschillende culturen. Viva Symfonica krijgt hierdoor een kleurrijk tintje. ‘Neerbosch-Oost is een zeer gemêleerde wijk en dit willen wij tijdens Viva Symfonica ook laten zien. We wonen hier met meerdere culturen bij elkaar en dat gaat heel goed samen. Dat maakt onze wijk ook zo bijzonder’, aldus medeorganisator Jos de Haas.

Grote variatie

Tijdens het feest vinden er meerdere activiteiten plaats. Zo is er een grote variatie aan kraampjes, staat er een podium met verschillende optredens van onder andere Feest Peter, Flex Dansstudio, Xanthe Yalou, Udo de beatboxer en Dukenburgs Glorie. Voor het eerst zal er ook een evenemententerrein zijn met spellen, een rodeostier en een DJ. Naast de vele kraampjes zijn de winkels in het centrum open van 11.00 uur tot 16.00 uur. Het feest zal officieel worden geopend door wethouder Velthuis.

Volgens Jos de Haas wordt het naar verwachting flink druk. ‘Viva Symfonica begint steeds meer bekendheid te krijgen en in het bijzonder bij kraamhouders. We zien dat er elk jaar meer mensen op afkomen.’ Vanwege de verwachte drukte is een deel van de Symfoniestraat afgesloten en geldt er een kleine omleidingsroute. Bezoekers worden daarom gevraagd te parkeren in de omliggende straten. Het feest begint om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Informatie

Het totale programma van het wijkfeest is te vinden op de Facebookpagina van Viva Symfonica. Voor informatie over kraamverhuur kan gemaild worden naar vivasymfonica@gmail.com


Dit bericht delen:

Advertenties