Nieuw filmmateriaal over de bevrijding van Nijmegen te zien

Van onze redactie
24 augustus 2019
In september is het 75 jaar geleden dat Operatie Market Garden plaats vond. Daarom starten in september in Nijmegen en omgeving allerlei herdenkingsactiviteiten ter gelegenheid van de bevrijding. Een belangrijk onderdeel daarvan vormen de bijzondere filmvoorstellingen van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld.

Stichting Nijmegen Blijft in Beeld vertoont in de Lindenberg nieuw filmmateriaal over de bevrijding van Nijmegen. In de film worden de oorlogsactiviteiten tussen 17 september en 26 november 1944 van dag tot dag gevolgd. Dat gebeurt door middel van buitenlands filmmateriaal dat in Nederland nog nooit vertoond is. Hiervoor hebben de mensen van SNBIB een jaar uitgebreid speurwerk verricht in materiaal van buitenlandse archieven en musea. Die intensieve zoektocht leverde ruim 200 filmpjes op met beelden van Market Garden. Van het uitgezochte en aangekochte materiaal is een compilatie van een uur gemaakt met als titel ‘De bevrijding van Nijmegen in beeld’.

Informatie

Op maandag 16, dinsdag 17, woensdag 18 en vrijdag 20 september wordt de film vertoond in de Steigerzaal van Cultureel Centrum de Lindenberg. Op deze dagen zijn twee middagvoorstellingen te bezoeken, die respectievelijk om 14.00 en om 16.00 uur beginnen en een avondvoorstelling om 20.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 5.00 en kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van de Lindenberg of via de kassa van het theater: 024 3273911.


Dit bericht delen:

Advertenties