Werkzaamheden Laauwikstraat en Vossenpelssestraat

Van onze redactie
23 augustus 2019
Vanaf maandag 26 augustus vinden er werkzaamheden plaats op de Laauwikstraat en Vossenpelssestraat op het deel vanaf de rotonde met de Turennesingel tot aan de gemeentegrens met Lingewaard. Ook Bekkersland wordt meegenomen. De weg krijgt een 30km-inrichting. Het asfalt wordt vervangen door geluidsarme klinkers. De kruispunten worden verhoogd en bij de bushaltes wordt de weg smaller.

Deze maatregelen zorgen ervoor dat het verkeer minder hard door de wijk rijdt. Dit is één van de verkeersmaatregelen van het project Dorpensingel, waarmee Nijmegen-Noord en Bemmel beter bereikbaar worden en omwonenden minder overlast ervaren van verkeer.

Tegelijkertijd wordt de rioolaansluiting van circa 50 woningen vervangen en de afvoer van regenwater verbeterd. Het werk start op de Laauwikstraat bij de rotonde en verplaatst zich in fasen richting Bemmel. Op die manier is er maar één keer hinder. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met maart volgend jaar.

Verkeershinder

Het doorgaande verkeer tussen Bemmel en Nijmegen-Noord en andersom wordt via de Prins Mauritssingel omgeleid met borden. Voor wijkbewoners wordt steeds een rijbaan vrijgehouden op het gedeelte waar gewerkt wordt. Er komen verkeerslichten met een om-en-om regeling voor auto’s en bussen. Voor fietsers is er een omleiding door de wijk.

Weekendafsluiting 14-15 september

In het weekend van 14 en 15 september wordt een grote put geplaatst op de kruising Laauwikstraat – Duitslandstraat. Hierdoor is dit kruispunt afgesloten vanaf vrijdag 13 september 19.00 uur tot maandag 16 september 06.00 uur. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Meer informatie over de werkzaamheden op de Laauwikstraat en Vossenpelssestraat is te vinden op deze website. De voortgang van het werk is te volgen via de app van BAM Infra Projecten.


Dit bericht delen:

Advertenties