Buurtavond voor een natuurspeeltuin in Neerbosch-Oost

Mike Tomale
22 augustus 2019
In wijkcentrum De Schalmei wordt op dinsdag 3 september een buurtavond georganiseerd. De avond zal in het teken staan van de plannen om een natuurspeeltuin te realiseren tussen wijkcentrum De Schalmei en het nieuwe schoolgebouw van Het Octaaf.

Voor de zomervakantie startte een klein groepje bewoners met dit project en in korte tijd werden meer dan 200 steunbetuigingen opgehaald. Nu de zomer voorbij is, willen de bewoners nog meer steun en meer mensen enthousiasmeren voor hun plannen. Neerbosch-Oost wil graag een groen hart in de wijk tussen het wijkcentrum en de nieuwe school, die in het voorjaar van 2020 opent. Op deze plek, waar nu een groot parkeerterrein ligt, is ruimte voor een natuurspeeltuin, een speelveld en een terras. De buurtactie is erop gericht om met zoveel mogelijk steun uit de wijk een mooie groene verbinding tussen de twee gebouwen voor elkaar te krijgen.

Parkeerplaatsen vs natuurspeeltuin

Paula van Duinen is een van de bewoners die in de actiegroep zit. Zij weet te vertellen dat er al plannen zijn vanuit de gemeente voor een natuurspeeltuin met speeltoestellen die uit natuurlijke materialen zijn vervaardigd. ‘Wij zijn al in overleg met de gemeente. Echter wil de gemeente de parkeerplaats behouden en wij willen de natuurspeeltuin groter hebben, zodat deze aansluit bij het terrasje van wijkcentrum De Schalmei.’ Volgens Paula wordt de parkeerplaats alleen maar gebruikt door mensen die in het weekend sporten in de sporthal. De komende tijd zal geïnventariseerd worden om hoeveel auto's het exact gaat.

‘Er is vroeger een plan geweest bij de gemeente om parkeerplaatsen te realiseren in de Albanystraat. Dat zou kunnen, maar dan moeten de gebruikers van de sporthal wel iets verder lopen.’ Bij het winkelcentrum ziet men de bui al hangen en zijn er zorgen dat de winkeliers klanten gaan verliezen doordat op zaterdag de parkeerplaatsen van het winkelcentrum gebruikt gaan worden door de mensen die op zaterdag sporten in de sporthal. ‘Dat begrijp ik wel’, geeft Paula te kennen.

Het hart van de wijk

De natuurspeeltuin in combinatie met het terrasje en wijkcentrum zou volgens Paula een centrale ontmoetingsplek kunnen zijn in de wijk waar ook veel ouderen wonen. ‘Het kan het hart van de wijk worden’, aldus Paula van Duinen.

Op dinsdag 3 september zijn bewoners van Neerbosch-Oost welkom om mee te praten en denken over de actie. Men kan zich aanmelden om mee te doen met acties of kaarten en een poster komen ophalen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in wijkcentrum De Schalmei aan de Symfoniestraat 204.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Een natuurspeeltuin voor Neerbosch Oost of via een mail aan speeltuinnbo@gmail.com


Dit bericht delen:

Advertenties