Politiecontrole in Hatert levert meerdere bestuurders bon op

Van onze redactie
21 augustus 2019
De politie heeft vanmiddag een controle gehouden in de wijk Hatert. De controle vond plaats na klachten van overlast door brommers en scooters.
De controle begon vanmiddag om vier uur op de Malderburchtstraat. Agenten aan de Grootstalselaan en rondrijdende motoragenten begeleidden bestuurders van gemotoriseerde tweewielers naar de controleplaats. Hier werden de voertuigen op de rollerbank getest en controleerden agenten de rijbewijzen van de bestuurders. De controle werd uitgevoerd door het verkeershandhavingsteam uit Ewijk en agenten in opleiding. Na ongeveer een uur werd de controle naar de Couwenberstraat verplaatst. Daar ging de controle tot ongeveer half negen door.

De agenten schreven in totaal elf bekeuringen uit. Vier scooterrijders bleken niet in het bezit van een rijbewijs en moesten hun weg lopend vervolgen. Drie bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen en een scooterrijder droeg geen helm. Ook zag een motorrijder een auto rijden waarin de bestuurder geen autogordel droeg. Hiervoor werd ook een bekeuring uitgeschreven.

Twee bestuurders bleken rond te rijden op een scooter met een WOK-status. De Wachten Op Keuren-status wordt door de politie op een kenteken geplaatst wanneer het voertuig niet aan de wettelijke eisen voldoet. Het voertuig moet bij de RDW herkeurt worden voordat de status van het kenteken gehaald word. Rijden met een voertuig waar een WOK status op staat is verboden. De beide bestuurders kregen een bekeuring.

Op 19 voertuigen werd tijdens de controle een WOK-status geplaatst. Al deze voertuigen hadden een te hoge constructiesnelheid op de rollerbank. Ook hier werden bekeuringen voor uitgeschreven. De politie laat weten dat zij tevreden zijn met het resultaat van de controle. Ook kondigden zij meer controles aan.


Dit bericht delen:

Advertenties