Nijmegen zoekt nieuwe nachtburgemeester

Van onze redactie
20 augustus 2019
Stichting Nachtburgemeester Nijmegen is op zoek naar een nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen. Potentiële kandidaten kunnen tot en met 8 september 2019 solliciteren. Op de verkiezingsavond op 25 oktober wordt door het aanwezige publiek en een vakjury de nieuwe nachtburgemeester gekozen.

Toen loco-nachtburgemeester Hendrik-Jan Derksen eind maart het stokje van Cas Leermakers overnam, was dit van tijdelijke aard. Hij heeft samen met het team nachtwethouders orde op zaken gesteld, waardoor er nu alle ruimte is om nieuwe verkiezingen uit te schrijven en er alle ruimte is voor een nieuwe, frisse ambassadeur van de Nijmeegse nacht.

Het hoogste doel van de nachtburgemeester is om de Nijmeegse nacht nog inclusiever, veiliger, diverser, verrassender en uitnodigender te maken voor iedereen. De nachtburgemeester begeeft zich tussen de bewoners, ondernemers, politici en andere nachtelijke stakeholders van Nijmegen en is een aanspreekpunt voor allen. De functie is grotendeels in te vullen naar de visie van de nieuwe nachtburgemeester. Deels werkt de nieuwe nachtburgemeester verder aan doelen en projecten die al zijn ingezet.

Nachtwethouders

De nachtburgemeester wordt ondersteund door een team van nachtwethouders, momenteel zijn dat er zeven. Het huidige bestuur, bestaande uit drie personen, blijft ongewijzigd. Het staat de nieuwe nachtburgemeester vrij om een eigen team van nachtwethouders samen te stellen, maar er zal ook begeleiding zijn vanuit het huidige team en bestuur. Nachtburgemeester is een eretitel, maar een nog onbetaalde functie. In samenwerking met het bestuur en de nachtwethouders wordt er wel gezocht naar aanvullende inkomstenbronnen.

Informatie

De volledige vacature is te lezen op de website van Stichting Nachtburgemeester NijmegenEr kan uiterlijk tot en met 8 september gereageerd worden met een beknopte motivatiebrief met de visie op het ambt. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 11 september. Uit de sollicitatiegesprekken komen drie kandidaten, die op de Kunstnacht op 21 september de kans krijgen om zich voor te stellen aan het Nijmeegse publiek en hun campagne te starten. Op de verkiezingsavond op 25 oktober wordt door het aanwezige publiek én een vakjury de nieuwe nachtburgemeester gekozen.


 


Dit bericht delen:

Advertenties