Digitaal vaardig worden met hulp van de bieb

Van onze redactie
21 augustus 2019
In de huidige moderne tijd zijn allerlei zaken online te regelen. Van huursubsidie tot belastingaangifte; alles is mogelijk op digitaal gebied. Mensen die dit lastig vinden, kunnen terecht bij Bibliotheek Gelderland Zuid. De medewerkers helpen graag een handje op digitaal gebied en zorgen daarbij meteen voor een beetje gezelligheid.

Voor mensen met weinig computerervaring hebben Bibliotheek De Mariënburg, De Biezantijn, Hatert en Zwanenveld een aanbod van verschillende gratis cursussen om digitaal vaardiger te worden. Onder geduldige begeleiding zijn vaardigheden, zoals zoeken op internet, websites bekijken en downloaden, te leren. De Tik & Klik-cursussen van Bibliotheek Gelderland Zuid bieden die mogelijkheid en tijdens de gezellige koffiepauzes zijn de ervaringen te delen met medecursisten.

Werken met de digitale overheid

Bibliotheek Gelderland Zuid biedt voor degenen die wat verder zijn en meer willen op digitaal gebied, de gratis cursus ‘Digisterker: Werken met de digitale overheid’. Daar wordt uitgelegd hoe bijvoorbeeld online toeslagen aanvragen, werk zoeken via internet of de OV-chipkaart gebruiken in zijn werk gaat. ‘Ik sta nu niet meer een half uur bij de Belastingdienst in de wacht voor ik iemand aan de telefoon krijg, ik regel het gewoon online’, aldus oud-cursist Theo (68).

Informatie

De cursus Digisterker voor gevorderden vindt plaats op donderdagen van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek De Mariënburg. Voor de nieuwkomers is er de speciale Digisterker-cursus op de maandag van 12.30 tot 14.30 uur op dezelfde locatie. Ga voor meer informatie en aanmelding voor de cursussen naar de website van Bibliotheek Gelderland-Zuid of neem de brochure ‘Digitaal op weg’ mee in de bieb. 


Dit bericht delen:

Advertenties