Reumafonds en NEC hand in hand tegen reuma

Van onze redactie
12 maart 2014
Het Reumafonds sluit haar jaarlijkse collecteweek af met een collecte bij het Goffertstadion in Nijmegen. Aanstaande zondag 16 maart collecteren veertien vrijwilligers bij de toegangspoorten van het stadion, voorafgaand aan de wedstrijd N.E.C. - FC Utrecht. Met jouw bijdrage steun je bijvoorbeeld Catoo (9), die sinds haar peutertijd jeugdreuma heeft.

Onder de collectanten aanstaande zondag is ook Alette Prins, moeder van Catoo. Vanwege de grote impact op het leven van Catoo en haar gezin, besloot Alette zich in te zetten voor de Jeugdreumavereniging Nederland en het Reumafonds. Alette: "Catoo heeft veel pijn aan meerdere gewrichten. Haar ziekte wordt behandeld met medicijnen: elke week een injectie en de laatste anderhalf jaar ook met pillen. Op school weten de kinderen uit haar klas dat ze niet altijd buiten kan spelen of mee kan doen met gym. Reuma is onzichtbaar en daarom ook moeilijk uit te leggen."

Jeugdreuma in Nederland


In Nederland heeft 1 op de 1000 kinderen een vorm van reuma. Het Reumafonds financiert onderzoek naar reuma en patiëntenverenigingen, geeft voorlichting over de verschillende reumatische aandoeningen en komt op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg.


Dit bericht delen:

Advertenties