Nijmegen zingt in de regen zonder zorgen!

Frank van Raaij
17 augustus 2019
Naar schatting ruim 2000 mensen waren gisterenavond aanwezig op de Grote Markt tijdens het evenement Nijmegen Zingt. Ondanks enkele regenbuitjes zat de sfeer er goed in; de kleurrijke paraplu's zorgden in combinatie met het nieuwe lichtplan zelfs voor een feeëriek sfeertje, alsof het zo gepland was.
Het nieuwe lichtplan was bedoeld om de leesbaarheid van de aan het publiek uitgereikte songteksten te vergroten. Een meesterzet van organisator Gerard van Groningen (78); meer dan ooit zong het enthousiaste publiek bijna woordelijk mee met de vele bekende evergreens, levensliedjes, tophits en smartlappen.

Beste medicijn tegen zorgen

‘Bijna iedereen heeft wel zorgen, maar als je zingt ben je ze even helemaal kwijt’, zegt Van Groningen. ‘Niet voor niets schieten zangkoren als paddenstoelen uit de grond, zingen is het beste medicijn tegen zorgen.’

Presentator Huug Duin was weer als vanouds op dreef. De veelzijdige Nijmegenaar wist met zijn aanstekelijk enthousiasme het aanwezige publiek op te zwepen en bezorgde jong en oud een heerlijke zorgeloze avond.

Bekijk het fotoverslag op onze Facebookpagina.

Dit bericht delen:

Advertenties