Vegan en lifestyle, voor het eerst in Nijmegen

Van onze redactie
16 augustus 2019
Vegetafel en Vegenement organiseren al ruim zeven jaar vegan evenementen door heel Nederland. Dit jaar zijn ze voor het eerst in Nijmegen. 25 augustus zal Vegenement Nijmegen van 12.00 uur tot 19.00 uur gratis toegankelijk zijn op het Kelfkensbos.
Steeds meer mensen kiezen voor de vegan lifestyle, een vegetarisch leven of voor vlees verminderen. Voor al deze mensen zal deze markt een zeer welkome aanvulling zijn om op een laagdrempelige manier te ontdekken hoe je voedingsmiddelen, maar ook bijvoorbeeld kleding, cosmetica en huishoudelijke artikelen op een diervriendelijke manier kunt vervangen. ‘Vegenement Nijmegen brengt vele unieke webshops en winkels samen', vertelt Christine Burgemeester, directeur Vegetafel en Vegenement, ‘waardoor je heel gemakkelijk vegan kunt shoppen. Inspireren, proeven en beleven staan centraal tijdens Vegenement Nijmegen. Dit evenement is dan ook perfect voor iedereen die duurzaam wil leven of minder dierlijke producten wil gebruiken.’

Kracht van de verbinding

Vegan Evenementen worden al jaren door het hele land georganiseerd, en worden gesteund door vegan organisaties als Bite Back, Animal Rights en Vega-Life. Juist de kracht van de verbinding heeft een versterkende werking op de evenementen. Alex Blanker, directeur Vega-Life legt uit dat Vega-Life met veel verschillende vegan producten komt, zoals schoenen, kleding, dierenvoeding en boeken, om mensen kennis te laten maken met alternatieven die er zijn. ‘Over de hamvraag waar een veganist zijn eiwitten vandaan haalt, daar kunnen de standhouders alles over vertellen', aldus Alex Blanker.

Oud en jong, vegetariër, flexitariër of veggie-nieuwsgierig, iedereen kan terecht voor een leerzame, leuke en vooral lekkere dag tijdens de Vegenement Nijmegen. Georganiseerd door organisaties die alles weten over een ontspannen vegan lifestyle. Natuurlijk zal het een duurzaam evenement worden, plasticarm, fair trade en full-vegan.


Dit bericht delen:

Advertenties