Mooie vooruitzichten voor winkelcentrum Dukenburg

Mike Tomale
14 augustus 2019
Dagelijks wordt er hard gewerkt door een team van specialisten om de verbouwing van winkelcentrum Dukenburg te realiseren. Het is een groot centrum dat in z'n geheel aangepakt wordt. Asbest wordt verwijderd, aanleg van sprinklers en binnenkort wordt gestart met de upgrading van de pleinen en passages.
De asbestverwijdering zal volgens wettelijke voorschriften verlopen en wordt door gecertificeerde bedrijven uitgevoerd. Dagelijks worden er delen opgeleverd en weer vrijgegeven voor het winkelende publiek. Het aanleggen van de sprinklerinstallatie moet april 2020 klaar zijn. In september 2019 start de upgrading van het passage deel van AH naar de bibliotheek en omvat de verbouwing van de overige pleinen en passages. Tot zover zijn de kosten voor deze werkzaamheden geraamd op ruim 4 miljoen euro. Als laatste worden de buitenzijdes en entrees van het winkelcentrum onderhanden genomen.

Leegstand aanpakken – transformatie

Naast de verbouwingswerkzaamheden, waarvan de kosten worden gedragen door de Vereniging van Eigenaren (CCvE), wordt door de verhuurmakelaars gewerkt aan invulling van de units. In samenspraak met CCvE, gemeente en provincie is transformatiemanager Stefan van Aerle momenteel in gesprek met diverse partijen om te bekijken hoe de vrije units een herbestemming kunnen krijgen. Gezamenlijk werken zij de visie 2025 uit. Onderdeel van deze visie is het herplaatsen van bestaande winkels naar andere delen van het winkelcentrum. Hierover vinden op eigenaars- en verhuurdersniveau gesprekken plaats. Het doel is om in 2020 de facelift door te voeren tot aan het passage deel bij Van Haren en het achterliggende zuidelijke deel een herbestemming te geven. Dit kan niet allemaal in één keer verwezenlijkt worden. Een goed plan kost immers tijd.

Dat naast de verbouwing bepaalde winkelformules stoppen, wat helaas een landelijk probleem is, werkt niet in het voordeel van het winkelcentrum. Desondanks blijft iedereen goed gestemd en werkt men hard door om ervoor te zorgen dat eind 2020 het winkelcentrum weer helemaal toekomstbestendig is en daarmee voldoet aan hedendaagse eisen die de consument stelt voor een bezoek en prettig verblijf in een winkelcentrum.

Met de renovatie en de herindeling van bepaalde units verwacht de CCvE ook in de nabije toekomst nieuwe winkelformules aan te trekken zodat het winkelaanbod buiten de 80 winkels die er nu gevestigd zijn weer uitgebreid wordt. Er is een team van gespecialiseerde verhuurmakelaars ingezet om de te huren units onder de aandacht te brengen, zij hebben reeds diverse gesprekken gevoerd.

Eerste twee uur parkeren blijft gratis

Inmiddels zijn er openbare toiletten gerealiseerd die te bezoeken zijn bij Pronk, de leer-en werkwinkel in het winkelcentrum. Parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum is de eerste 2 uur gratis. Gezien het succes van deze actie wil men dit continueren in de toekomst.

Het winkelcentrum en de 80 ondernemers rekenen op uw begrip en blijven dagelijks voor u klaar staan.

 

Dit bericht delen:

Advertenties