De Molenweg 1950-1960, van landweg naar stadsstraat

Mike Tomale Zaterdag 10 Augustus 2019
Zaterdagmorgen vond in clubhuis Blauw-Wit aan de Energieweg de presentatie plaats van het fotoboek De Molenweg 1950-1960, van landweg naar stadsstraat.

De 71-jarige Jan Peters is bijna drie jaar bezig geweest materiaal voor het fotoboek te verzamelen. Hans Wegman, redacteur bij het Nijmeegs Katern, had aangegeven dat hij er samen met Jan een fotoboek van wilde maken en hij het hier en daar van teksten wilde voorzien.

Jan wordt tijdens de presentatie geïnterviewd door Hans die hem de vraag stelt waarom hij wilt dat er een boek komt over de Molenweg. Jan geeft aan zelf aan de Molenweg te hebben gewoond, op nummer 149. ‘Er wordt zoveel geschreven over het Hees van vroeger, de Molenweg verdient ook aandacht.'

Trip down memory lane

Veel aanwezigen in de kantine van clubhuis Blauw-Wit zijn oud-bewoners van de Molenweg of de zijstraten ervan. De foto's die tijdens de presentatie worden besproken roepen bij menigeen herinneringen op en er worden anekdotes verteld. ‘Da's m’n zus’, roept een bejaarde dame nadat Hans heeft gevraagd wie er op de getoonde foto staan. ‘Tante Pietje en m’n moeder’, wordt weer geroepen bij een andere foto. Foto's van de jaren ‘30 tot en met eind jaren ‘70 passeren de revue. Een deel hiervan is terug te vinden in het fotoboek.

Op de foto's is onder andere te zien dat de wijk Jerusalem, aan de zuidoostkant van de wijk Heseveld, uit de grond wordt gestampt. Veel van de toenmalige boerderijen en landerijen hebben destijds plaatsgemaakt voor nieuwbouwwijken.

Na afloop van de presentatie werden drie gratis exemplaren door de makers van het boek overhandigd aan oud-bewoners van de Molenweg die aan interviews hadden meegewerkt. Voor de overige geïnteresseerden bestond de mogelijkheid om het boek aan te schaffen. 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (3)

Geplaatst op 11-08-2019 om 14:45 door Jan Peters
Mail adres is:

molenweg.1950.1960@gmail.com

Geplaatst op 11-08-2019 om 14:43 door Jan Peters
Daar kunt u het boek bestellen en in de mail e.e.a. afspreken over de wijze van verzenden.

Jan Peters

Geplaatst op 11-08-2019 om 10:56 door Aloys van Munster
De naam van Munster komt meerdere malen voor in het gepresenteerde fotoboek voor. Het maakt mij dus meer dan nieuwsgierig!
Hoe kom ik aan de fotoboek?

Aloys van Munster
Almelo.Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.