Meningen verdeeld over de nieuwe Waalkade

Mike Tomale
9 augustus 2019
Nieuws uit Nijmegen hield afgelopen week een poll op Facebook. Daarin vroegen we de mening van onze lezers over de vernieuwde Waalkade die zo goed als klaar is. De eerste dag hadden meer dan 1900 lezers gestemd en waren er meer dan 75 reacties.
In totaal stemden in drie dagen tijd maar liefst 2300 lezers op de poll en waren er 138 opmerkingen. Wat erg vaak werd benoemd was dat de bussen van de kade geweerd moeten worden. Een kleine meerderheid van de lezers keurde het nieuwe ontwerp van de Waalkade af.

Uiteraard moet er nog het een en ander gebeuren aan de vernieuwde Waalkade, zoals de bomen die nog geplant moeten worden, maar hoe het eruit komt te zien is wel duidelijk. Parkeerplaatsen zijn onder andere vervangen door gras en er is een verlaagd deel met zittrappen, waardoor een podium bij het water ontstaat.

Bussen op de Waalkade

Wat het meest naar voren kwam in de poll was de verbaasdheid over het aantal bussen dat over de Waalkade rijdt en dat de bussen geweerd moeten worden van de Waalkade. De gemeenteraad neemt nog een beslissing of de bus definitief op de Waalkade blijft rijden. In eerste instantie is besloten om tijdens de werkzaamheden aan de Waalbrug de bussen te laten rijden over de Waalkade. Volgens planning is eind 2020 het betonnen wegdek van de Waalbrug vervangen. Bij de invoering van de jaarlijkse nieuwe dienstregeling in december 2020 wordt opnieuw gekeken naar de doorstroming en wat dat betekent voor de spreiding van bussen over de Waalkade en de singels.

In het coalitieakkoord is afgesproken dat de bussen uit de Burchtstraat gaan. De halte Burchtstraat blijft in ieder geval dit jaar bereikbaar met Breng flex.

 


Dit bericht delen:

Advertenties