Tot 8 jaar celstraf voor reeks woninginbraken omgeving Nijmegen

Van onze redactie Vrijdag 09 Augustus 2019
De rechtbank heeft een 48-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor het plegen van een reeks woninginbraken in de omgeving van Nijmegen.

Zijn 29-jarige Nijmeegse collega en 26-jarige collega uit Arnhem krijgen respectievelijk 3 en 4 jaar celstraf. De Arnhemmer mag twee eerder voorwaardelijke opgelegde gevangenisstraffen alsnog uitzitten. De vierde man, een 46-jarige man uit Nijmegen, kreeg 4 maanden celstraf opgelegd voor een auto-inbraak en heling.

Inbraken

De mannen gingen soms samen op pad en pleegden in één nacht meerder inbraken. Woningen werden doorzocht op goederen die goed te verkopen waren, zoals laptops en mobiele telefoons. Bankpasjes en geld werd ook meegenomen. Met de bankpasjes werd in sommige gevallen kort na de diefstal gepind.

Strafbepaling

De rechtbank hield bij het bepalen van de hoogte van de straf rekening met de impact van de inbraken op de slachtoffers en met eerdere veroordelingen van de mannen voor soortgelijke feiten.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.