Schip in problemen op Maas-Waalkanaal

Lars Schwachöfer
8 augustus 2019
Vanmiddag heeft omstreeks vijf uur een vrachtschip met problemen aangelegd aan het Maas-Waalkanaal. Het schip voer op een voorwerp in de Waal.
Het Italiaanse vrachtschip vol zand voer stroomafwaarts op de Waal, ter hoogte van Waalkade, toen het een voorwerp onder water raakte. De brandweer vertelt dat het schip beschadigd raakte en water maakt. De schipper heeft het schip het Maas-Waalkanaal ingevaren en aangelegd voor de sluis. De brandweer rukte met onder meer een blusboot uit.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat het schip vermoedelijk de bodem van de Waal geraakt heeft, waardoor een gat in de romp van het schip ontstond. Het schip ligt momenteel stabiel. De onderkant van het schip ligt op de bodem van het Maas-Waalkanaal, waardoor het niet verder kan zinken. Rijkswaterstaat is met een boot onderweg om te kijken naar een manier om het schip te bergen.

Update: Omstreeks acht uur werd het schip onder begeleiding van Rijkswaterstaat door de sluis gevaren. Het schip ligt ter hoogte van de Lagelandseweg aangemeerd aan de Westkanaaldijk. Het schip zal op en later tijdstip gerepareerd worden.

Dit bericht delen:

Advertenties