Dit gaat over de kleur van je rugzak

Van onze redactie
8 augustus 2019
Er wordt altijd uitgebreid gesproken over de vorm en functie van een rugzak. De sluiting, de vakken, het materiaal. Maar hoe zit het met de kleur? En wat wil jij?

Een leren exemplaar heb je in meerdere tinten, maar als je kiest voor een rugzak in canvas of een ander materiaal heb je te maken met kleur. Dan zijn er nogal wat keuzes te maken. Behalve een voorkeurskleur is daar ook je outfit. Voor welke kleur rugzak kies je zodat deze zoveel mogelijk bij je kledingkeuze past? Of draai jij het om en stem je de kleur van je outfit af op de kleur van je rugzak?

Felgekleurde jaren tachtig rugzakken

In de jaren tachtig, toen de rugzak net in zwang kwam en meer was dan een duffe reistas voor travellers op sandalen, kwamen er vooral felgekleurde rugzakken op de markt. Vanaf dat moment wilde je met zo’n exemplaar gezien worden. Ineens was de rugzak populair. Ineens? Niet helemaal. Toen het bekende en stijlvolle merk Prada een zwart nylon rugzakje toevoegde aan een outfit en de modebladen daar lucht van kregen, was de rugzak als serieus mode-accessoire geboren. Het zou nog een aantal jaren duren voordat iedereen de tas omarmde, maar scholieren hadden het het eerst in de gaten. Die gingen massaal aan de rugtas. In fel rood, knalgeel, gifgroen of een combinatie van kleuren. Niets was te dol.

Rugzakken met prints populair bij de jongsten

Tegenwoordig wordt er subtieler met de kleuren omgegaan, alhoewel er ook nog felgekleurde exemplaren om schouders hangen. Toch lijkt het er wat stijlvoller aan toe te gaan: natuurlijk groen, prachtige grijstinten, oudroze en zachtroze en het oranje van een zwoele zomeravondlucht. Er is veel, heel veel. Ook een rugzak met prints is populair, vooral bij de jongste eigenaren. Van muis tot uil en van surfplank tot sterrenhemel; alle mogelijke dessins zijn voorhanden.  Bij de rugzakken van Ulsto bepalen kurk en vilt de kleuren. Het merk Kipling zoekt het vooral in diepe tinten. Geen azuurblauw maar indigo en hier tref je toch ook een felrood exemplaar. Daarentegen zijn er ook Kipling rugzakken in rustig gemêleerd grijs en een Fanny pack in zachtroze.

Met andere woorden: zoveel mensen, zoveel kleuren rugzakken. Het is heel persoonlijk. Kies je voor veilig zwart canvas of bruin leer? Ga je voor een zachte pasteltint? Of pak je uit met een flink felle kleur die garant staat voor een opvallend exemplaar dat niet te missen is?

Een okergele of een biggetjesroze?

Soms heeft het niet eens te maken met smaak of keuze, maar meer met de uitstraling die je naar buiten toe wenst. Misschien ben je een heel rustig persoon die ineens zin heeft lekker uit te pakken met een okergele tas. Doen! Of ben je die vrouw die altijd zwart draagt en daar een schitterend biggetjesroze handtas bij zoekt. Het kan allemaal. Zelfs een druk bedrukte rugzak op een jas in alle mogelijke kleuren van de regenboog. Bont, ton sûr ton, je zegt het maar. Kies vrijblijvend en kies in het nu. Je kunt nog alle kanten uit met die kleuren.


Dit bericht delen:

Advertenties