Voetjes van de vloer tijdens swingdans festival Lindy Hop

Mike Tomale Woensdag 07 Augustus 2019

In het weekend van 30 augustus organiseert The JazzOut-team een swingdans festival in onze stad. Op dit festival worden ongeveer 200 Lindy Hop dansers uit meer dan negen landen verwelkomd. Een festival van dit soort is uniek voor de stad.

De meeste dansers zullen gekleed komen in jaren ´30 stijl en er wordt de hele avond gedanst op swingmuziek uit deze tijd. Er zijn twee live bands en swingDJ's die daarvoor zorgen. Hiernaast zijn er kappers en een barber die de mensen extra mooi zullen maken.

Naast de feesten van vrijdagavond in De Waagh op de Grote Markt, zaterdagavond in de LUX aan de Mariënburg en zondagmiddag in De Waagh, worden er 's ochtends en 's middags workshops aangeboden door internationale leraren.

Lindy Hop

Lindy Hop stamt uit de jaren '30, heeft in de jaren '70 een revival gehad en is nu bezig aan een tweede revival. Steeds meer mensen komen in aanraking met deze dans en raken verknocht aan de levendigheid, energie en vrolijkheid die ermee gepaard gaat.

Meer informatie over het swingdans festival is hier te lezen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.