Woning onbewoonbaar en auto's verwoest door brand

Lars Schwachöfer
4 augustus 2019
Vanmorgen is omstreeks half vijf brand uitgebroken aan de tiende straat van de Kluijskamp. Twee auto's brandden uit en een woning werd onbewoonbaar verklaard.
Een bewoner van de straat merkte de brand in de twee brandende auto's op en alarmeerde de brandweer. Ook heeft hij bij meerdere bewoners aangeklopt en geroepen. De brand woedde inmiddels ook in de overkapping en dreigde over te slaan op de woningen. De brandweer schaalde direct groot op en rukte met meerdere voertuigen uit. De bewoners hebben zelfstandig de woningen aan de achterzijde kunnen verlaten. Ze sprongen vanaf hun balkons in de achtertuin. Buren hielpen de bewoners met ladders over de schuttingen.
 
De brandweer bluste de brand en controleerde de woningen. Hiervoor moest de brandweer delen van het dak en de voorgevel slopen. De bewoners werden opgevangen door buren. Omdat een van de bewoonsters last kreeg van hyperventilatie, werd een ambulance opgeroepen. De bewoonster hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
 
Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat een van de woningen onbewoonbaar is verklaard. De andere woning liep forse schade op. De brand is vermoedelijk aangestoken en de locatie is aangemerkt als plaats delict. De Forensische Opsporing van de politie komt ter plaatse om sporenonderzoek te verrichten.
 
Update: Tijdens de controle op giftige stoffen in de lucht bij de buren, trof de brandweer in een van de buurwoningen een hennepkwekerij aan. De bewoner is hierop door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie sloot de stroom in de woning af. Omdat de auto van de bewoner mogelijk met opbrengsten van de hennepkwekerij aangeschaft is, werd deze in beslag genomen. Een berger sleepte de auto weg. De hennepkwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld.
 
De Forensische Opsporing heeft vanmorgen sporenonderzoek in en om de uitgebrande auto's en woningen gedaan. Het droneteam van de politie maakte met een drone overzichtfoto's. Hiervoor werd de straat korte tijd afgezet. Na dit onderzoek laat de politie weten dat er sprake is van brandstichting. De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die meer weten over de brand. Dat kan telefonisch via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dit bericht delen:

Advertenties