Startschot voor 'De Goederencirkel'

Van onze redactie
12 maart 2014
Morgenmiddag om 17.00 uur geeft wethouder Jan van der Meer het startschot voor de praktijkproef van ‘De Goederencirkel’, duurzame bewonerslogistiek in de wijken Bottendaal en Centrum waar al 100 bewoners aan gaan meedoen.

De Goederencirkel combineert duurzaam thuisbezorgen van (webwinkel)pakketten met het ophalen van waardevol afval dat weer grondstof is voor nieuwe producten. Gedurende deze praktijkproef gaat de fietskoerier elke avond een serviceronde door de wijk maken: de Goederencirkel.

Zo worden goederen in en uit de wijk vervoerd zonder energie en uitstoot. Deze ronde biedt de bewoners meer service aan huis terwijl tegelijkertijd de lucht schoner wordt en het verkeer minder en veiliger. De Goederencirkel refereert uiteraard ook aan de opkomst van de Circulaire Economie. Dit economisch systeem wil herbruikbaarheid van producten en grondstoffen maximaliseren en waardevernietiging minimaliseren. Anders dus dan in het huidige systeem, waarin grondstoffen worden gebruikt in producten die na verbruik vaak worden vernietigd.

Iedereen is welkom om aanwezig te zijn morgen en deel te gaan nemen aan deze praktijkproef. Ook bewoners van andere wijken in Nijmegen dan het centrum en Bottendaal mogen zich melden voor een initiatief in hun wijk.

De opening van het project is morgen om 17.00 uur in het activiteitencentrum Doddendaal, Achter Valburg 2, 6511 DM Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties