Doneeractie voor zwaargewonde Nijmegenaren in Kroatië

Mike Tomale
31 juli 2019
Maria Heuveling is een doneeractie begonnen om de medische kosten te dekken die zijn ontstaan bij familieleden van haar die op vakantie zijn in Kroatië en een ernstig ongeluk hebben gehad.

John en Aafke hebben een tragisch ongeluk gehad op vakantie en hebben beiden medische zorg nodig. Aafke is zelf zo ernstig gewond geraakt dat het nog maar de vraag is of ze haar voet kan behouden.

Maria Heuveling vertelt in een telefonisch interview hoezeer het lot van John en Aafke haar aangrijpt. ‘Het zijn zulke lieve mensen’, vertelt ze emotioneel. ‘Ik wil er dan ook alles aan doen om ze te helpen weer veilig naar Nederland te komen. Met hun goedkeuring ben ik een doneeractie begonnen.’

Volgens Maria is Aafke onvoldoende verzekerd en kan in Kroatië niets meer voor haar gedaan worden. Ze moet per ambulance naar Nederland worden vervoerd en in Nijmegen worden geopereerd. ‘Dat brengt enorme kosten met zich mee’, legt Maria uit. ‘De zorgverzekeraar van Aafke en John heeft al laten weten dat het koppel is uitgedeclareerd en er niets meer wordt vergoed. Er komt een rekening voor de behandelkosten van Aafke van maar liefst 70.000 euro.’

Maria verwacht zelfs dat dit bedrag betaald moet worden alvorens Aafke per ambulance naar Nederland wordt gerepatrieerd. Ze hoopt dan ook op kort termijn 70.000 euro bij elkaar te krijgen om de kosten te dekken van het transport naar Nederland en de medische behandeling van Aafke in Kroatië.

 


Dit bericht delen:

Advertenties