Helen Dowling Instituut heeft nieuwe locatie in Nijmegen

Van onze redactie
2 augustus 2019
Gisteren opende het Helen Dowling Instituut (HDI) een nieuwe locatie in Nijmegen. Het HDI is een GGZ-instelling voor professionele psychologische zorg bij kanker. Jaarlijks behandelen therapeuten er duizenden mensen met kanker en hun naasten. Vanwege het groeiend aantal aanmeldingen voor deze zorg opent het HDI nu een eigen vestiging in Nijmegen.

Het Helen Dowling Instituut had al eigen vestigingen in Arnhem en Bilthoven, en een dependance in het Marikenhuis te Nijmegen. Van het Marikenhuis verhuist het instituut nu naar een eigen, grotere locatie aan de Kerkenbos 1002. Hier zullen therapeuten vier dagen per week cliënten ontvangen.

Onco-psychologische zorg

Eén op de drie mensen in Nederland krijgt in zijn of haar leven de diagnose kanker. Een diagnose met een grote emotionele impact. Angst, vermoeidheid en somberheid zijn veelvoorkomende reacties. Soms worden deze klachten zó heftig, dat professionele hulp nodig is. Dan kunnen mensen terecht bij het HDI. Ze worden individueel behandeld, samen met hun partner of gezin, of in een groep met lotgenoten. Of ze krijgen online behandeling gericht op vermoeidheid of angst voor terugkeer van kanker. De zorg van het HDI wordt, met een verwijsbrief van de huisarts of specialist, vergoed vanuit de basisverzekering,

Onderzoek en Academie

Naast psychologische zorg verricht het HDI wetenschappelijk onderzoek. Vanuit de Helen Dowling Academie maakt het instituut haar expertise ook beschikbaar in de vorm van scholing en training. Dit op het gebied van de psychische impact van kanker en energiemanagement voor medewerkers in de zorg en daarbuiten. Om mensen met kanker en hun naasten ook in de toekomst te kunnen helpen, is het HDI als ANBI stichting afhankelijk van donaties. De vergoedingen van zorgverzekeraars zijn namelijk te laag om de kwaliteitszorg te kunnen bieden die mensen in deze moeilijke periode nodig hebben.


Dit bericht delen:

Advertenties