Swim to Fight Cancer brengt verkoeling

Van onze redactie
28 juli 2019
Onder een heerlijk brandend zonnetje heeft Swim to Fight Cancer gisteren met een zwembadje wat extra verkoeling gebracht op de Grote Markt. Het doel van deze ludieke actie was om meer bekendheid te geven aan Swim to Fight Cancer Nijmegen (StFCN) op 8 september in de Spiegelwaal.

Jong en oud kwamen pootjebaden, zo ook zanger en acteur Ron Link: ambassadeur van de ‘Swim’. Zelf zwemt hij samen met zijn team mee op 8 september. Opvallend is dat veel Nijmegenaren wel van Maarten van der Weijden hebben gehoord, maar niet van de Nijmeegse ‘Swim’. Dit jaar vindt de zwemtocht voor de tweede keer plaats in Nijmegen. StFCN hoopt met de ‘Swim’ veel geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF kankerbestrijding.

Promotieteam

Om zoveel mogelijk Nijmegenaren te bereiken trekt het promotieteam de stad in en werd een promotiefilmpje gemaakt. In veel cafés laat het promotieteam posters en flyers achter om de bezoekers te informeren en te enthousiasmeren. Ook bedrijven worden bezocht. De ‘Swim’ is namelijk de ultieme teambuilding voor bedrijven. Samen wordt een sportieve vuist tegen kanker gemaakt.

Informatie

Volwassenen die meedoen zwemmen een afstand van 1.500 meter. Het is voor volwassenen die van een uitdaging houden ook mogelijk een afstand van 3.000 meter af te leggen. Deelnemende kinderen vanaf 9 jaar met een A en B-diploma zwemmen 500 meter. Kinderen houden door het oefenen voor de ‘Swim’ hun zwemvaardigheid op peil.

Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website van Swim to Fight Cancer Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties