Bij MEE Gelderse Poort zelfstandig leren meedoen in de maatschappij

Van onze redactie
3 augustus 2019
MEE Bruggenbouwen is een nieuw initiatief voor mensen met een beperking, die moeite hebben met sociale contacten, zelfstandig sporten, naar de bioscoop of het café gaan. Zelfregie en meedoen in de samenleving staan centraal in de werkwijze van MEE Gelderse Poort. Samen met cliënten, gemeenten, professionals en werkgevers geeft MEE invulling aan de verantwoordelijkheid om de zelfredzaamheid en participatie van kwetsbare burgers te bevorderen.

MEE Gelderse Poort is er voor mensen met een beperking en diens omgeving. MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking, vorm van autisme, niet-aangeboren hersenletsel, chronische ziekte of psychische problematiek. Daarnaast bieden zij algemeen maatschappelijk werk, schoolmaatschappelijk werk en bedrijfsmaatschappelijk werk.

Traject

Bruggenbouwen begint met de vraag wat mensen willen leren en welke drempels zij ervaren. Er wordt gekeken welke vrijwilliger of ‘Bruggenbouwer’ het beste bij de cliënt past. Vervolgens start het traject, dat ongeveer 20 weken duurt. Tijdens het traject leert de Bruggenbouwer de cliënt vaardigheden aan, in een eigen tempo. In vrijwel alle gevallen leidt Bruggenbouwen naar meer zelfstandigheid. In deze video is te zien hoe het werkt.

Voor wie?MEE Bruggenbouwen is er voor mensen die het moeilijk vinden om zelfstandig dingen te ondernemen. Bijvoorbeeld door hun verstandelijke, of lichamelijke beperking, autisme of niet aangeboren hersenletsel. Of, omdat ze er simpelweg alleen voor staan en moeite hebben om sociale contacten aan te gaan. In deze video is een praktijkvoorbeeld met Jeffrey te zien.

Informatie

Meer informatie is te vinden op de website van MEE Gelderse Poort of aan te vragen door een mail te sturen naar bruggenbouwen@meegeldersepoort.nl

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties