Het Vergeten Kind bezorgt Nijmeegse kinderen onvergetelijke dag in Efteling

Van onze redactie
23 juli 2019
Stichting Het Vergeten Kind trapte vandaag de jaarlijkse Heppie Zomertour af in de Efteling. Maar liefst 900 kinderen vanuit het hele land, ook vanuit Nijmegen, vertrokken per bus naar de Efteling waar Juvat Westendorp, ambassadeur van Het Vergeten Kind, hen feestelijk ontving. Het Vergeten Kind organiseert deze zomertour jaarlijks voor kinderen in Nederland die niet op vakantie kunnen.
Maar liefst 20% van de Nederlandse gezinnen kan dit jaar niet met zomervakantie. Dit blijkt uit de Vakantiegeldenquête 2019 van het Nibud. Het vakantiegeld wordt eerder gebruikt voor het aflossen van schulden of betalingsachterstanden. Stichting Het Vergeten Kind laat weten dat het vaak om multiprobleemgezinnen gaat. Kinderen in deze gezinnen zijn ingesloten door een veelvoud van problemen zoals schulden, psychische problemen, verslavingen en onvermogen van ouders.

‘Deze kinderen hebben tijdens de zomervakantie, wanneer school wegvalt, geen mogelijkheid om te ontsnappen aan hun problemen. Daarom organiseren wij deze zomeractiviteiten. Tijdens de uitstapjes hebben de kinderen een moment waar ze geen zorgen aan hun hoofd hebben, positieve herinneringen kunnen creëren en gewoon even zorgeloos kind kunnen zijn’, aldus Margot Ende, directeur Stichting Het Vergeten Kind.

Heppie Zomertour

Een van de activiteiten die Het Vergeten Kind organiseert is de Heppie Zomertour. De tour ging vandaag van start in attractiepark de Efteling. De kinderen kregen een geheel verzorgde dag in het park. Vanuit 50 gemeenten bezoeken circa 2000 kinderen gedurende de zomervakantie niet alleen de Efteling, maar ook Dierenpark Amersfoort, Familiepark Drievliet en Attractiepark Slagharen.

De 9-jarige Meike vertelt: ‘Bijna al mijn vriendjes en vriendinnetjes gaan wel een paar weken op vakantie. Ik zou ook wel eens willen kijken hoe het in het buitenland is. Ik voelde me vandaag wel echt op vakantie. Mijn broertje en zusje en ik konden overal in en we konden ook eten en drinken bij de kraampjes. Ik vond het super spannend om in de Python en de Baron te zitten. En in het Sprookjesbos en de Droomvlucht leek het net of ik in het buitenland was.’

Moeder Annemarie (33):’Met het gezin op vakantie is voor ons helaas onbetaalbaar. De boodschappen en onze vaste lasten slokken al ons geld op. We proberen er thuis iets gezelligs van te maken, maar voor onze kinderen is het niet altijd makkelijk om te begrijpen waarom andere kinderen wel en wij niet weg kunnen. Op deze dag naar de Efteling konden we onze zorgen even helemaal opzij zetten. Wat een prachtig vakantiecadeau voor ons gezin!’

Heppie Vakanties & Weekenden

Het Vergeten Kind organiseert naast de Heppie Zomertour ook Heppie Vakanties & Weekenden voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. De vakanties worden begeleid door pedagogisch getrainde vrijwilligers die aandacht en zorg kunnen geven aan elk individueel kind. Bij de Heppie Vakanties draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen.

Wat doet Het Vergeten Kind?

Het Vergeten Kind is er voor kwetsbare kinderen in Nederland die niet de kans krijgen kind te zijn, omdat ze worden ingesloten door problemen in de thuissituatie In ruim 50.000 gevallen is de situatie zo onveilig dat ze niet meer thuis kunnen wonen. De stichting strijdt ervoor dat deze kinderen gezien en gehoord worden, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. Kijk voor meer informatie op de website van Het Vergeten Kind. Hier is ook meer te lezen over de verschillende soorten hulp die de stichting kan gebruiken. 


Dit bericht delen:

Advertenties