Brandweer redt man van balkon tijdens brand

Lars Schwachöfer
23 juli 2019
Afgelopen nacht vond omstreeks twee uur een uitslaande brand plaats in een woning in een appartementencomplex aan de Floraweg. De bewoner raakte hierbij gewond.
Andere bewoners van het complex merkten de uitslaande brand op de vierde verdieping op en alarmeerden de hulpdiensten. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden gealarmeerd voor de brand. De bewoner van het appartement had de brand zelf ook al opgemerkt. Hij kon zijn appartement niet meer via de voordeur verlaten en vluchtte naar het balkon aan de achterzijde.

Hoogwerker

De politie ontruimde de vierde verdieping van het complex. De brandweer redde de man met een hoogwerker van het balkon. Andere brandweerlieden betraden de woning aan de voorzijde en blusten de brand. De bewoner is met lichte brandwonden en ademhalingsproblemen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Waterschade

Na ongeveer drie kwartier konden alle bewoners weer terug naar hun appartementen. Het appartement waarin de brand gewoed heeft, is onbewoonbaar verklaard. De onderliggende appartementen hebben waterschade opgelopen. Stichting Salvage kijkt met de bewoners naar de afhandeling van de waterschade. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog onbekend. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er geen sporen zijn die erop wijzen dat onderzoek naar de brandoorzaak noodzakelijk is.


Dit bericht delen:

Advertenties