Schone Vierdaagse dankzij medewerkers Dar

Van onze redactie
20 juli 2019
Tijdens de 103e Vierdaagse en de 50e Vierdaagsefeesten was het schoon en fris houden van onze stad aan Dar toevertrouwd. Ook vanochtend waren de medewerkers van Dar er weer vroeg bij om het afval van de laatste avond van de Vierdaagsefeesten op te ruimen.

Elke Vierdaagse heeft Dar als doel de stad schoon en fris te houden én steeds verder te verduurzamen. Ook dit jaar heeft Dar een week lang alle zeilen bijgezet om dit voor elkaar te krijgen. De afgelopen week zijn zo’n 60 Dar-medewerkers met 50 voertuigen elke dag vanaf 5.00 uur aan de slag gegaan om het afval van de feesten op te ruimen. Ook stonden er 300 houders met grote afvalzakken in de stad en op de in- en uitlooproutes. Het afval uit deze zakken wordt na inzameling gesorteerd, zodat de verschillende afvalsoorten weer gebruikt kunnen worden voor nieuwe producten. De binnenstad was elke dag vanaf 10.00 uur weer schoon en opgeruimd.

Gemiddeld zamelt Dar in de Vierdaagseweek in totaal 400 ton afval in. Dit is afval van de feesten in het centrum, maar ook afval van Heumensoord, de Wedren en natuurlijk de Via Gladiola. Na de intocht gisteren zette Dar om 17.00 uur voor de Via Gladiola 14 veegmachines, 14 klepwagens en 6 kraakpersvoertuigen in. Alleen al op de Via Gladiola zamelen de medewerkers gemiddeld 27 ton aan afval in.

Bekijk het fotoalbum op onze Facebookpagina.

 


Dit bericht delen:

Advertenties