Proef met entreeheffing voor behoud Stevenskerk

Van onze redactie
17 juli 2019
In 2018 ontving Stichting Stevenskerk 5,5 miljoen euro van het ministerie van OCW, bestemd voor een totale upgrade van de Stevenskerk, onder andere ten gunste van betere publieksvoorzieningen, maar ook voor restauratie en verduurzaming. OCW stelde als voorwaarde dat de Stichting Stevenskerk dit bedrag binnen 10 jaar zelf aanvult met 2,3 miljoen euro.

Om niet te afhankelijk te worden van subsidiegevers heeft de stichting daarom in haar fondsenwervingsplan een pilot voor entreeheffing opgenomen. De pilot loopt van 1 augustus tot 1 december 2019 en is bedoeld om te onderzoeken of de stichting daarmee een hogere eigen bijdrage voor de geplande projecten kan realiseren. Na afloop van de pilot vindt een evaluatie plaats. Op dit moment is dan ook niet duidelijk of het heffen van entree een permanente maatregel zal zijn.

Behoud monument

De stichting hoopt dat de meeste bezoekers bereid zijn met hun bezoek bij te dragen aan het behoud van het prachtige monument. De donateurs, de Vrienden van de Stevenskerk en de Steveniers, blijven gratis toegang houden. Op verschillende momenten zal de toegang voor iedereen gratis zijn, zoals op de Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2019.

Entreeprijzen

Volwassenen: € 2,00, kinderen tot 12 jaar: gratis, kinderen van 13-17 jaar: € 1,00 en groepen vanaf 10 personen: € 1,00. Kijk voor meer informatie op de website van de Stevenskerk.

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties