Militaire detachementen lopen Sunset March

Lars Schwachöfer
15 juli 2019
Vanavond werd de 1731e Sunset March gelopen door militaire detachementen. Bij het Waalcrossingmonument werd een herdenkingsceremonie gehouden.
Als onderdeel van de operatie Market Garden staken militairen van de Amerikaanse 82nd Luchtlandingsdivisie op 20 september 1944 de Waal bij Nijmegen over. Hierbij zijn 48 soldaten omgekomen. Dagelijks worden deze 48 militairen herdacht door een lichtmonument van 48 lichtmasten op de Oversteek. Bij het één voor één aangaan van deze 48 lichtmasten loopt iedere dag rond het tijdstip van zonsondergang een veteraan de Sunset March.

Vanavond startte om 21.50 de 1731e Sunset March. De bijna 200 mannen en vrouwen van de militaire detachementen van Amerika, Canada, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, en Nederland liepen gezamelijk de Sunset March. Enkele tientallen andere mensen sloten aan. Aan de noordzijde van de Waal vond bij het Waalcrossingmonument een herdenkingsceremonie plaats. Nadat de Last Post was geblazen, werd een minuut stilte gehouden. Vanuit de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse werd een krans gelegd. De muziek tijdens de ceremonie werd verzorgt door de Zweedse Home Guard band.

Neem een kijkje op onze Facebookpagina voor het fotoverslag.

Dit bericht delen:

Advertenties