Kamp Heumensoord officieel geopend

Lars Schwachöfer
14 juli 2019
Vanmorgen om 9.00 uur werd Kamp Heumensoord officieel geopend. Luitenant-kolonel John Haasnoot sprak de aanwezigen toe en de vlaggen werden gehesen.
De ceremonie werd geopend door adjudant De Vries, stafadjudant van Kamp Heumensoord. Hij heette alle aanwezigen welkom op het kamp. Hierna gaf hij het woord aan luitenant-kolonel John Haasnoot, commandant van Kamp Heumensoord. Ook hij heette allereerst iedereen welkom op het kamp, dat dit jaar voor de 58e keer opgebouwd is. Hij noemde het opmerkelijk dat de 33 nationaliteiten op het kamp, herkenbaar aan hun uniformen maar met verschillende talen en culturen, allen dezelfde militaire trots en waarden delen. Met hetzelfde doel: de Nijmeegse Vierdaagse, The walk of the world, uitlopen.

'Voordat we de vlaggen hijsen, is het goed om te beseffen dat niet overal ter wereld mensen in vrijheid en vrede kunnen leven. Sommige van onze militaire vrienden doen moeite en riskeren hun leven in het buitenland. Door dit te zeggen, betuigen we ons respect voor die vrienden en hun families thuis. We hopen dat ze volgend jaar in Kamp Heumensoord bij ons kunnen zijn', aldus Haasnoot.

Na deze woorden werd voor elk van de 33 deelnemende landen op het kamp een vlag gehesen. De vlaggen van landen waarvan nog geen deelnemers of vertegenwoordigers op het kamp aanwezig waren, werden gehesen door Britse kadetten. Tot slot zei Haasnoot dat hij iedereen vrijdag op Charlemagne wilt zien. 'Draag vanaf dat moment je medaille met trots en vertel je vrienden en collega's om volgend jaar deel te nemen.'

De ceremonie werd afgesloten door adjudant De Vries. Hij bedankte iedereen voor de aanwezigheid bij de ceremonie en wenste alle deelnemers veel succes met de Vierdaagse.

Neem een kijkje op onze Facebookpagina voor het fotoverslag

Dit bericht delen:

Advertenties