50ste Vierdaagsefeesten officieel van start

Lars Schwachöfer
13 juli 2019
Vanmiddag zijn om 13.00 uur de 50ste Vierdaagsefeesten officieel van start gegaan. Als cadeau ontving de stichting Vierdaagsefeesten de eerste Innovatieprijs van de gemeente Nijmegen.
Terwijl de eerste kinderactiviteiten in het centrum startten, vond in de Sint Stevenskerk de officiele opening van de 50ste Vierdaagsefeesten plaats. Burgemeester Bruls heette iedereen van harte welkom en uitte zijn dankbaarheid aan de organisatie van de Vierdaagsefeesten. Hij noemde het een hele prestatie dat dit jaar de 50ste verjaardag van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, het Nederlands grootste gratis toegankelijke feest, gevierd kan worden. Een feest dat in grote lijnen hetzelfde is gebleven, maar ook grote veranderingen heeft doorgemaakt. Als voorbeelden noemde Bruls het crowdmanagement, om de totaal 1,6 miljoen verwachtte gasten een geweldig feest te kunnen laten vieren. En de vooruitgang in duurzaamheid, zoals het mileuvriendelijke vuurwerk dat morgen tijdens de ''Waal in vlammen'' wordt ontstoken.

Als cadeau voor de 50ste verjaardag van de Vierdaagsefeesten, nam voorzitter Walter Hamers een keramieken tegel en de eerste Innovatieprijs van de gemeente Nijmegen in ontvangst. Aan de prijs is een geldbedrag van €1500,00 verbonden. Hamers, dit jaar voor de zesde keer voorzitter van de Vierdaagsefeesten, vertelde hoe trots hij is op de Vierdaagsefeesten. Een feest waar iedereen met elkaar verbonden is, gastvrij naar elkaar en iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Met meerdere organisaties worden de feesten voorbereid, veilig gevierd en elke dag weer opgeruimd.

Hamers noemde de Vierdaagsefeesten een feest dat we moeten doorgeven aan de volgende generaties. Hierop kwamen tientallen kinderen, die om 12.00 uur de Kidsloop gestart waren, de Sint Stevenskerk binnen. De aanwezigen genoten van live muziek en een drankje. Vanavond barst het feest los tijdens de eerste avond van zeven dagen Vierdaagsefeesten.

Dit bericht delen:

Advertenties